“Tayra” je, kako je ranije izjavio Ejub, nastala iz želje da se u kompanijama doprinese primećivanju i prepoznavanju truda zaposlenih, nezavisno od toga kada i gde oni rade.

– Neretko smo svedoci da oni „najglasniji“ imaju reputaciju najvrednijih, što nije uvek slučaj. “Tayra” omogućava prepoznavanje truda pojedinaca na osnovu rezultata koji oni ostvaruju, ali i nagrađivanju toga truda, bez čekanja da to bude primećeno od strane drugih – kaže Ejub i dodaje da je vrednovanje zaposlenih bitno za donošnje odluka i napredak kompanije.

Ejub Hadžić dodaje da mentorstvo igra veliku ulogu u svakoj karijeri, a posebno u svetu startapa. Kaže da treba uvek imati plan, i to ne samo jedan, nego nekoliko alternativa, za različite situacije i vremenske periode.

– Mi u “Tayri” imamo planove i za narednih šest meseci i za narednih 30 godina – kaže Ejub.

Planove, međutim, ne otkriva. Poručuje da je ponosan na svoj mali tim, jer se njegovi saradnici svakodnevno se trude da “Tayra” napreduje i razvija se.

Svi oni koji imaju inovativne ideje, a ne usuđuju se da krenu u njihovo ostvarivanje, više detalja o startap sceni u BiH i regionu i o alatima koji doprinose uspehu, mogu posetiti Digitalnu konferenciju “D Days”.

Izazovi digitalizacije u jugoistočnoj Evropi

Dvodnevna konferencija “D Days”, na kojoj će o izazovima digitalizacije u jugoistočnoj Evropi govoriti univerzitetski profesori, IT stručnjaci i menadžeri iz BiH i Srbije, počinje sutra. Održaće se u hotelu „Kardijal“ u Banji Vrućici kod Teslića. Panel „Mali startap ekosistemi, veliki startapi“ u organizaciji „Blica“ planiran je za drugi dan konferencije i održaće se u petak, 1. oktobra. Na ovom panelu će, uz Ejuba Hadžića, govoriti i Milovan Milić, direktor kompanije „DevTech“ i član inicijative “Digitalna Srbija”, te Nataša Škrbić, projektna koordinatorka u Inicijativi “Digitalna Srbija”.