D DAYS Digitalna konferencija – Mtel kao jedan od nosilaca digitalizacije u BiH

U Tesliću je otvorena Digitalna konferencija „D Days“, čija je glavna tema digitalizacija u BiH, digitalna transformacija poslovanja, kako privatnih kompanija, tako i javnog sektora.

Kompanija m:tel, kao jedan od nosilaca digitalizacije poslovanja u Bosni i Hercegovini, je podržala ovu konferenciju kao generalni sponzor. Zahvaljujući m:tel ICT rješenjima moguće je transformisati i unaprijediti svaki biznis. Na panelu naziva „Digitalizacija privrede – biti ili ne biti, pitanje je sad“ učestvovao je Srđan Bjelić, rukovodilac Sektora za prodaju poslovnih rješenja u kompaniji m:tel.

„Kompanija m:tel kao lider na našem tržištu ima, prije svega, odgovornost, a i obavezu da značajne resurse, sredstva usmjeri na razvijanje procesa digitalizacije, kako bi, u konačnici, svi građani i pravna lica koristili savremena digitalna rješenja. Naša kompanija već nekoliko godina, kroz raznovrstan spektar poslovnih rješenja i specijalizovanih programa, aktivno podržava digitalizaciju privrednih subjekata i tehnološki razvoj naše zajednice“, rekao je Srđan Bjelić.

„D Days“ konferencija je osmišljena kao platforma za razmjenu znanja, a fokusiraće se na tehnologije kao što su e-payment, e- commerce, AI, Blockchain i moderne tehnologije i digitalna transformacija.

Konferenciju organizuje agencija BAM consult i trajaće dva dana, 30. septembra i 1. oktobra.

 

tekst preuzet sa portala blog.mtel.ba