U Bečićima otvorena digitalna konferencija „D Days“

BEČIĆI – Druga digitalna konferencija „D Days“, na kojoj će biti riječi o digitalizaciji i inovacijama u svim sferama poslovanja javnog i privatnog sektora, otvorena je danas u Bečićima u Crnoj Gori.

 

D Days konferencija

D Days konferencija

Teme ovogodišnje dvodnevne “D days” konferencije su povećanje produktivnosti kompanija uvođenjem inovacija, finansijski i tehnički oblici podrške procesima digitalizacije, fin tech – unapređenje platformi za bezgotovinsko plaćanje, sigurnost i edukacija potrošača u sferi online plaćanja, digitalizacija javne uprave, preduzetnička infrastruktura za inovacione kompanije, blockchain, syber security i dr.

Prvi dan konferencije počeo je panelom „Fintech – samo opušteno, molim!“, a na ovom panelu govoriće predsjednik uprave MF banke Bojan Luburić, pomoćnica ministra finansija RS Snježana Rudić, Boris Majstorović zamjenik direktora BCX-a, predsjednik uprave NLB banke Goran Babić i direktor direkcije za platni sistem CBCG Ivan Bošković.

Prvog dana konferencije biće riječi i o usklađenosti obrazovnog sistema sa potrebama tržišta, dok će sutra biti održani paneli posvećeni stanju i perspektivama digitalizacije u zemljama JIE, digitalizaciji privatnih kompanija te digitalnoj transformaciji javne uprave u regionu SEE.

Organizator konferencije koja se ove godine održava 16. i 17. juna u Crnoj Gori je firma „Bam consult“ koja se bavi različitim poljima business consultinga, PR, oglašavanja i sl.

 

tekst preuzet sa capital.ba