Aleksandar Vratonjić Gligorijević
Direktor marketinga, TeleGroup sistem

Profesionalno putovanje započeo je kao praktikant u kompaniji IBM još za vrijeme studija IT menadžmenta na tehničkom fakultetu za matematiku i računarske tehnologije Univerziteta Heriot-Watt u Edinburgu, Škotska. Po povratku u Srbiju nastavlja da gradi karijeru u domaćoj IT industriji gdje je sticao iskustva u domenu prodaje IT rješenja i usluga.
Jedan je od pokretača TeleGroup Innovation spin-offa koji uveliko radi sa realnim sektorom na suštinskom preobražaju načina poslovanja u eri digitalne ekonomije.
Poziciju direktora marketinga TeleGroup sistema preuzima početkom 2020. godine. Njegova misija je da, zajedno sa TeleGroup timom, kreira novu vrijednost za korisnike na svim tržištima na kojima kompanija posluje.
Aleksandar je dobitnik priznanja “Young Leader in Change”, za izuzetan doprinos u razvoju mladih talenata koje dodjeljuje Američka privredna komora u Srbiji u okviru „AmChamps“ programa. Zalaže se za razvoj regionalne IT industrije, a posebno za razvoj tehnološkog startap ekosistema, kroz aktivnu saradnju sa organizacijama Inicijativa Digitalna Srbija, Startit i ICT Hub u Srbiji.