Hrvoje Ćosić
CEO, Aircash

Hrvoje Ćosić rođen je u Zagrebu. Nakon završenog diplomskog studija na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, svoju profesionalnu karijeru započeo je kao menadžer u banci 2000. godine. Tamo je radio na finansijskim poslovima u riznici, upravljanju rizicima i likvidnošću, na tržištu novca, te trgovini valutama. Nedugo nakon toga osnovao je Fornax d.o.o., svoju prvu firmu za računarsko programiranje.

Bavio se raznim poslovima vezanim uz nekretnine, energetiku i energetsku učinkovitost, ali osnovni posao mu je uvijek bio vezan uz ICT.  2015. godine zajedno s partnerom osniva Aircash, prvi hrvatski Fintech koji je na tržište izbacio mobilni novčanik. Aircash je visoko regulisana institucija za elektronski novac s odobrenjem izdanim od HNB-a koje vrijedi u svim zemljama članicama EU. Osim toga, Aircash je jedina institucija u Hrvatskoj koja nije banka, a koja može izdavati Mastercard kartice.

Kao Aircash CEO, Hrvoje sa svojim timom intenzivno radi na novim finansijskim proizvodima, a s više od 1.000.000 korisnika (januar 2024) širi svoje poslovanje širom EU, s planovima širenja i izvan EU granica.