ivan-ostojic-digitalna-konferencija-d-days

Ivan Ostojić
Partner u McKinsey Zürich

Ivan Ostojić je rođen 1981. u Valjevu. Nakon valjevske gimnazije, upisuje studije Molekularne biologije i fiziologiju na Biološkom fakultetu u Beogradu. U maju 2005. upisuje doktorat iz Molekularne biologije u Švajcarskoj na Fridrih Miser Institutu (najbolje rangiran svetski institut). Doktorira na proljeće 2010. sa najvišim počastima, uz radove u vodećim svjetskim časopisima u oblasti prirodnih nauka (PNAS – Proceedings of National Academy of Science). Uporedo sa doktorskim studijama 2008. upisuje i Master studije iz menadžmenta, ekonomije i tehnoloških inovacija na ETH u Cirihu. Završava Master iz Ekonomije u vrhu najuspješnijih u svojoj generaciji na ETH.

U Cirihu 2011. godine i počinje da radi u McKinsey & Company.

Poslije pet i po godina napredovanja, izabran je za partnera u McKinsey-u. Trenutno je na vodećim pozicijama: globalno vodi McKinsey’s Technology Council, globalno vodi McKinsey Leap u zdravstvenom sektoru i vodi McKinsey sektor za Inovacije u Evropi, Bliskom istoku i Africi.

Ivan Ostojić radi sa vodećim svjetskim kompanijama, investitorima i javnim organizacijama u polju inovacija, novih tehnologija i zdravstva. Redovno objavljuje izvještaje, članke i radove, učestvuje na vodećim konferencijama.