Ivan Ostojic D DAYS

Ivan Ostojić
Chief business officer i član Uprave, Infobip

Ivan Ostojić je rođen 1981. u Valjevu.

Nakon valjevske Gimnazije upisao je studije molekularne biologije i fiziologiju na Biološkom fakultetu u Beogradu. U maju 2005. upisao je doktorat iz molekularne biologije u Švajcarskoj na Fridrih Mišer institutu. Doktorirao je na proljeće 2010. s najvišim počastima, uz radove u vodećim svjetskim časopisima u oblasti prirodnih nauka (PNAS – Proceedings of National Academy of Science). Uporedo sa doktorskim studijama 2008. upisao je i master studije iz menadžmenta, ekonomije i tehnoloških inovacija na ETH u Cirihu. Završio je master iz ekonomije u vrhu najuspješnijih u svojoj generaciji na ETH u Cirihu 2011. godine i počeo da radi u McKinsey & Company. Poslije pet i po godina napredovanja, izabran je za partnera u McKinseyju. U McKinseyju je bio na vodećim pozicijama: globalno vodio McKinsey’s Technology Council, globalno vodio McKinsey Leap u zdravstvenom sektoru i McKinsey sektor za inovacije u Evropi, Bliskom istoku i Africi. Ivan je u McKinseyju radio s vodećim svjetskim kompanijama, investitorima i javnim organizacijama na polju inovacija, novih tehnologija i zdravstva.

Nakon McKinseyja početkom ove godine Ivan se pridružio vodećoj globalnoj Cloud komunikacijskoj platformi Infobip kao član Uprave i Chief Business Officer. U Infobipu Ivan je zadužen za strategiju, inovacije, komercijalni razvoj i rast novih proizvoda biznis domena, marketing, partnerstva itd.

Redovno objavljuje izvještaje, članke i radove, učestvuje na vodećim konferencijama.
Za Cirih, gdje živi od 2005. godine, Ivan kaže da je izuzetna kombinacija prirode, udobnosti života, nauke, tehnologije i ekonomije.

Ivanova supruga Antonija je iz Boke, kod Zrenjanina, upoznali su se u Cirihu i imaju dvoje djece – sedmogodišnjeg sina Maksima i jednogodišnju kćerku Adu.