Kemal Kečo
Regionalni menadžer za Bliski istok u Infobip

Kemal Kečo je rođen u Sarajevu 8. Augusta 1991. godine. Oženjen je i otac dvije kćerke od 1 i 4 godine.

Magistrirao je Islamsko bankarstvo i finansije na Univerzitetu Bolton u Velikoj Britaniji i Ekonomskom Univerzitetu u Sarajevu. Prije nepunih 7 godina pridružuje se Infobipovom prodajnom odjelu i prvi dio Infobip karijere mu je bio usmjeren na razvijanje tržišta Bangladeša i Pakistana. Nakon nesto vise od 2 godine rada u prodaji i kao voditelj tima, prelazi na poziciju Regionalnog Menadžera za MENA regiju, koju obavlja vec više od četiri godine.  U tom periodu uspješno je vodio timove u širenju prisustva Infobipa na području Bosne i hercegovine kao i cjelokupne regije Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike. Operacije Infobipa su u tom periodu proširene na tržišta Bangladeša, Pakistana, Egipta, Jordana, Saudijske Arabije, Qatara i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom godina iskustva u Infobipu, bio je svjedok razvoja industrije „cloud“ komunikacija u MENA regiji, koja mu je i bila fokus tijekom cijele karijere. Vodio je i razne projekte digitalne transformacije u segmentu „Business to Customer“ komunikacija unutar različitih industrija; najznačajniji su u bankarstvu i financijama, retail-u, e -trgovini te transportu i logistici. Tijekom svoje karijere u Infobipu pomogao je brojnim tvrtkama, među kojima su i mnoge financijske institucije, pružiti iznimna korisnička iskustva i potaknuti njihovo poslovanje.

Tim kojim rukovodi uspješno je akvizirao i vodi kao Infobipove klijente neke od najvećih korporacija Bliskog Istoka poput Majid Al Futtaim grupe; Emirates NBD banke, medijskih grupacija poput MBC-a i Bein-a; najvecih real estate korporacija poput Emaara; Al Futtaim grupe i mnogih drugih.

U slobodno vrijeme uživa u putovanjima i vožnji bicikla.