Ognjen Mihajlovic D Days

Ognjen Mihajlović
predsjednik, Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske

Ognjen Mihajlović, predsjednik je Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske, rođen je Banjaluci 1977. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Iskustvo od 16 godina na tržištu hartija od vrijednosti sticao je kao dugogodišnji rukovodilac jedinice za kontrolu (middle office) i predsjednik investicionog odbora u društvu za upravljanje investicionim fondovima BLB Menadžment Invest a.d. Banja Luka, kao predsjednik Skupštine Udruženja društava za upravljanje investicionim fondovima pri Privrednoj komori Republike Srpske, te kao izvršni direktor društva za upravljanje investicionim fondovima Management Solutions d.o.o. Banja Luka.

U periodu od 2012. do 2019. godine bio je stalni član nadzornog odbora zavisnog preduća “Rudnik i termoelektrana Ugljevik” a.d. Ugljevik, te član Upravnog odbora Banjalučke berze a.d. Banjaluka u periodu od 2018. godine do imenovanja za predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske u martu 2020. godine od strane Narodne skupštine Republike Srpske.