Siniša Vukelic D DAYS

Siniša Vukelić
Glavni i odgovorni urednik poslovnog portala capital.ba

Rođen 24. jula 1975. godine u Banjoj Luci. Novinarstvom se bavi od 1997. godine. Prvi angažman je bio za novinsku agenciju “Flash”, a potom prelazi u novinsku agenciju Republike Srpske “SRNA” gdje ostaje narednih osam godina. U avgustu 2007. godine počinje raditi na Alternativnoj televiziji Banja Luka, gdje je bio reporter Centralne informativne emisije, istraživački reporter emisije “Dosije” i urednik i voditelj vlastite emisije “Poslovni kurs”.

U avgustu 2007. godine osnovao je specijalizovani poslovni portal CAPITAL.ba, gdje obavlja funkciju glavnog i odgovornog urednika. Pored objavljivanja ekonomskih vijesti, portal se najviše bavi istraživačkim novinarstvom iz oblasti zloupotrebe javnih sredstava, korupcije i kriminala u javnom sektoru. Istovremeno sa portalom capital.ba, u januaru 2013. godine je osnovao specijalizovani portal za energetsku energiju energetikastars.com.

Radi kao dopisnik više časopisa iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i regiona.Predsjednik je Kluba novinara Banja Luka i Predsjednik Udruženja za promociju evropskih standarda i unapređenje poslovnog okruženja.

Član je Upravnog odbora “Udruženja BH novinari” i Upravnog odbora Humanitarnog udruženja “Nova generacija” Banjaluka.

Dobitnik je Evropske nagrade za istraživačko novinarstvo u Bosni i Hercegovini za 2015, zatim nagrade “Kreatori stoljeća” za doprinos promociji poduzetništva u jugoistočnoj Evropi na portalu CAPITAL.ba tokom 2015. godine. Dobitnik je nagrade Međunarodnog ekonomskog foruma “Perspektive”

Oženjen je i otac četvero djece. Živi i radi u Banjoj Luci.