Tarik Zaimović
CEO & founding member, ICT Cortex

Tarik je direktor ICT klastera za informacione tehnologije, inovacije, obrazovanje, dizajn i tehnološki razvoj u Crnoj Gori – ICT Cortex.

Jedan je od predstavnika Udruženja za informaciono-komunikacione tehnologije pri Privrednoj komori Crne Gore, ali i član Odbora za digitalnu transformaciju Unije poslodavaca Crne Gore, Poslovnog savjeta za prava djeteta UNICEF Crne Gore, Savjeta za unapređenje poslovnog okruženja Podgorice.

Kao jedan od web pionira u Crnoj Gori, Tarik je stekao veliko iskustvo u oblastima dizajna, IT-a, marketinga i strategije. Ima 5 godina iskustva kao asistent na predmetima web dizajn na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” Crne Gore. Već 12 godina uspješno vodi kompaniju Bild Studio koja nudi širok spektar usluga u oblasti komunikacija i tehnologije i na taj način obogaćuje dragocjeno iskustvo u vizualnim komunikacijama, marketingu i strategiji.

Ranije mu je najveći izazov bio unapređenje poslovanja eminentnih kompanija na domaćem terenu, što su dokazali brojni zadovoljni kupci. Sada su njegov rad i ambicije više usmjereni na međunarodno tržište, digitalnu transformaciju i razvoj IT industrije u Crnoj Gori.

Zahvaljujući posvećenosti timskom radu omiljen je među zaposlenima kao odličan, proaktivan vođa i mentor. Ovisnik je i motiviran je izazovima i novim zahtjevnim poslovnim poduhvatima.

Prema njegovom mišljenju, temeljan pristup, analitički duh i igra prije svega, ključ su njegovog uspjeha.