Vedran Persic DDays

Vedran Peršić
direktor, Peršić Komunikacije

Vedran Peršić posjeduje više od 20 godina iskustva u marketingu, odnosima s javnošću i upravljanju pitanjima od javnog značaja. Nagrađivani je predavač, te licencirani business coach. Iako je studirao sociologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te bio televizijski novinar, Vedran se pronašao u korporativnim komunikacijama.Iza sebe ima više od 100 realizovanih treninga, predavanja, radionica, konsultantskih projekata. Lansirao je dva međunarodna brenda na BiH tržište i aktivni je zagovornik unapređenja poslovnog ambijenta u BiH kroz različite asocijacije i delegacije.

Kao Country Manager za BiH, bio je dio ekipe koja je pokrenula Bloomberg Adria TV program u pet zemalja bivše Jugoslavije. Na tu poziciju dolazi nakon devet godina upravljanja marketingom i komunikacijama u Sberbank BH, gdje je dao direktan doprinos uvođenju i pozicioniranju finansijskog brenda na tržištu BiH. Prije toga, bio je najodgovornija osoba za korporativne komunikacije svih firmi članica ASA Prevent grupacije u vrijeme rekordne zaposlenosti Rukovodio je press-službom Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) tri godine, bio glasnogovornik OHR-a u trenutku istorijskih promjena, te šef TV produkcije UN misije u Bosni i Hercegovini.  Po završetku BBC škole televizijskog novinarstva, punih pet godina izvještavao je o političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima iz BiH i svijeta.

Aktivni je član neprofitnih udruženja koja promovišu unapređenje društva i ekonomije. Bivši je košarkaš, koji i dalje rekreativno igra pod obručevima. Trči polumaratone, skija i uživa u tenisu.