Program

Otvaranje

10:00 - 10:05

direktor, PREF

Panel: Fintech - samo opušteno, molim!

10:05 - 11:15

Sala 1

Učesnici:

Noćna mora odlaska na šalter polako ide u zaborav. Fintech tehnologije ubrzano mijenjaju svijet nudeći kreativna rješenja koja olakšavaju i ubrzavaju finansijske transakcije. Kakva su trenutna rješenja, a šta donosi budućnost, iz prve ruke će nam reći top menadžeri iz bankarskog sektora, predstavnici privatnih fintech kompanija, kao i predstavnica institucije koja se nalazi pred velikim izazovom kako urediti ovu složenu oblast.

Uvodna prezentacija i intervju: Cyber bezbjednost - stanje i trendovi

11:15 - 11:40

Sala 1

Učesnici:

Državne službe, kritična infrastruktura, finansijski sektor, energetski sektor, bezbjednosni sektor, bolnice, servisi, kompanije, škole i građani, sve više i nepovratno zavise od međusobne povezanosti i globalne mreže. Da li su nezamislive količine povjerljivih podataka koje svakodnevno razmjenjujemo sigurne i na koji način ih zaštititi? Na ova pitanja odgovore će pružiti Joshua Bell, jedan od vodećih evropskih stručnjaka na polju Cyber sigurnosti.

Case study: Tehnički univerzitet u Gracu - šampion digitalizacije

11:40 - 12:00

Sala 1

Učesnici:

Univerzitet u Gracu važi za jedan od najbolje digitalizovanih univerziteta u Evropi. Dobar dio zasluga za to snosi i Davorin Miljić - Lead IT consultant Tehničkog univerziteta Grac.

Pauza

12:00 - 12:20

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci

Panel: Jednačina uspjeha: Obrazovanje + digitalizacija = uspješan biznis

12:20 - 13:30

Sala 1

Učesnici:

Da li regionalni obrazovni sistemi idu u korak s vremenom? Da li obrazovne ustanove proizvode kadrove koji su potrebni današnjem tržištu rada? Da li postoji "čuveni" transfer znanja od obrazovnih institucija prema privredi? Na koji način naučno-obrazovne institucije mogu pomoći održivosti visokotehnoloških startupa? O iskustvima iz regiona govore najpozvanije osobe koje su realizovale uspješne startup modele.

Predavanje: Globalni trendovi u ICT industriji

13:30 - 13:50

Sala 1

Učesnici:

Naš prijatelj Borislav Tadić, viši potpredsjednik Deutsche Telekoma, prezentovaće na sebi svojstven način najnovije trendove u globalnoj ICT industriji.

Konsultant za sajber bezbjednost

Fireside chat

13:50 - 14:20

Sala 1

Učesnici:

Na jedan neformalan i pitak način naši sagovornici će se baviti kompleksnim temama i kroz lagani razgovor pokušaće dati odgovore na pitanja kao što su: koje su prednosti rada korporacija iz EU s kompanijama iz našeg regiona, koje preduslove naše kompanije moraju ispuniti da bi bile kredibilan partner globalnim kompanijama, koje su perspektive daljeg razvoja naših kompanija na globalnom ICT tržištu?

Ručak

14:20 - 15:30

Kraj I dana

15:30 - 15:30

D Days party

21:00 - 03:00